Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
AndersB napisał:

Przy betonach dwóch kolegów moich pracuje i jak tylko bedzie możliwość postaram sie tam wkręcić tylko potrzebuje troche czasu żeby zainwestować w siebie i wtedy wiem ile można wyciągnąć

wyciągnąć to nogi najłatwiej
się lepiej popytaj jak to u nich z kręgosłupem
no i czy istnieje jakaś cięższa praca w Norwegii
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
AndersB napisał:

Przy betonach dwóch kolegów moich pracuje i jak tylko bedzie możliwość postaram sie tam wkręcić tylko potrzebuje troche czasu żeby zainwestować w siebie i wtedy wiem ile można wyciągnąć

to zależy co robisz? na produkcji pewnie masz racje, a pochwal sie p.Jasta co Ty robisz czy nie ma czym
p.s. Chyba masz inną prace prócz forum
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
jasta102 napisał:
AndersB napisał:

Oj Jasiu po to dźwigi i maszyny wynalezli by dzwigaly.
Nie pamietam bym dzwigal ostatnio wiecej niz 10-15 kg
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
PJo napisał:
jasta102 napisał:
AndersB napisał:

Oj Jasiu po to dźwigi i maszyny wynalezli by dzwigaly.
Nie pamietam bym dzwigal ostatnio wiecej niz 10-15 kg
właśnie!! większość kojarzy tą prace z dźwiganiem ciężkich betonów i worków z cementem, dlatego wcześniej napisałem- troche zainwestować w siebie. Nie żyjemy w latach 80-tych p.Jasiu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
MASTIFF napisał:
Ok, dzięki za podpowiedzi.
-Ile otrzymam netto , jeśli brutto będzie wynosiło 150?
- jeśli zarabiałabym ok.16.000 ,(mam dziecko szkolne),to czy muszę zastanawiać się w sklepie spożywczym, jaki produkt wybrać? Czy na luzie stać mnie pójść na koncert? To jest wg
mnie ,,przybliżona,, miara normalnego życia. Czy z niecierpliwością z taką pensją będę czekać do 1-wszego?

Nie ludz sie ze Ci wystarczy, to jest minimum , ja to nazywam zycie na krawedzi, najlepsza droga do patologii, nerwicy itd......

....zalezy w ogole o jakim regionie kraju mowimy , czy miasto czy wiocha itp. generalnie 2/3 wydasz na rachunki i jedzenie, a 1/3 na zachcianki i potrzeby dziecka,

.... i bedziesz zastanawiac sie co kupic w sklepie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
flink napisał:
MASTIFF napisał:
Ok, dzięki za podpowiedzi.
-Ile otrzymam netto , jeśli brutto będzie wynosiło 150?
- jeśli zarabiałabym ok.16.000 ,(mam dziecko szkolne),to czy muszę zastanawiać się w sklepie spożywczym, jaki produkt wybrać? Czy na luzie stać mnie pójść na koncert? To jest wg
mnie ,,przybliżona,, miara normalnego życia. Czy z niecierpliwością z taką pensją będę czekać do 1-wszego?

Nie ludz sie ze Ci wystarczy, to jest minimum , ja to nazywam zycie na krawedzi, najlepsza droga do patologii, nerwicy itd......
a przy życiu tu na krawędzi zawsze istnieje szansa że Ci dziecko zabiorą
...wtedy powinno wystarczyć na godne życie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
AndersB napisał:
Chyba masz inną prace prócz forum
tu najlepiej mi wychodzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
AndersB napisał:
Chyba masz inną prace prócz forum
tu najlepiej mi wychodzi
Niedługo Ci "pyknie" 10.000 postów, jak myślisz zmieści sie jeszcze 1-dna cyferka?
Będziesz świętował zapewne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
AndersB napisał:
właśnie!! większość kojarzy tą prace z dźwiganiem ciężkich betonów i worków z cementem, dlatego wcześniej napisałem- troche zainwestować w siebie. Nie żyjemy w latach 80-tych p.Jasiu
a co to są za niezbędne inwestycje do pracy przy betonach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
jasta102 napisał:
AndersB napisał:
a co to są za niezbędne inwestycje do pracy przy betonach?
potrzebne kursy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok